Verkkotunnus ja palvelintila
Hakukoneoptimointi verkkosivuille

Meidän palvelun kautta saatte verkkotunnuksen (Domain) ja palvelintilan (Webhotelli) vaivatta. Teidän ei tarvitse miettiä teknisiä ominaisuuksia tai mistä tilata mitäkin, olemme räätälöineet kaikki helpoksi juuri teille.

Kauttamme on mahdollista rekisteröidä kaikentyyppisiä domainnimiä, kuten esimerkiksi kotimaisen .fi domainin, ruotsalaisen .se domainin ja kansainväliset domainpäätteet kuten .com, .net, .org ja .info.

Ero verkkotunnuksen ja webhotellin välillä on, että verkkotunnus on osoite, jonka avulla asiakas löytää helposti nettisivuille. Webhotelli sen sijaan on paikka, johon nettisivun tiedostot ovat talletettu. Sivuilla vierailijoiden näkökulmasta domain on siis näkyvissä oleva www-osoite, mutta webhotelli on sivun tiedostot, jotka eivät näy vierailijoille. Eli kumpikin tarvitaan jotta verkkosivut pyörii.

DotFi_domain_logo

Domain eli verkkotunnus on verkkosivusi osoite, joka kirjoitetaan selaimen URL-kenttään sivustolla vierailemiseksi. Voit esimerkiksi ajatella nettisivua yrityksesi kotina ja domainia sen osoitteena.

Domain on epäilemättä yksi verkkosivuston tärkeimmistä osista. Markkinoinnin ja myynnin muuttuessa sähköiseksi yritys kuin yritys tarvitsee omat nettisivut. Jokainen domain on uniikki omalle nettisivulleen ja täten muut sivut eivät voi kopioida sitä.

Hyvän verkkotunnuksen keksiminen nettisivulle on tärkeää niin yritykselle kuin yksityishenkilöllekin. Se onkin asiakkaalle nettisivusi ensivaikutelma.

Hyvä verkkotunnus luo kävijälle positiivisen vaikutelman, mutta se vaikuttaa myös nettisivujesi näkyvyyteen hakukoneissa. Hyvä domain voi lisätä myös brändin tunnettuutta.

Webhotelli (engl. web hosting) on palvelu, jolla asiakas saa vuokrattua kotisivutilaa siihen erikoistuneelta palveluntarjoajalta omia verkkosivujaan ja muita verkkopalveluita varten.

Webhotelli sisältää kotisivutilan ja sähköpostin omalla domainilla. Sen tehtävänä on varmistaa, että verkkosivustosi on aina online-tilassa. Meillä sinulla on myös webhotellin tekninen tuki aina vierelläsi.

Suurin etu webhotellissa on se, että se vaatii hyvin vähän ennakkotietoa. Hyvin luodusta verkkosivusta ei ole hyötyä, jos sen lataamiseen menee ikuisuus. Verkkosivuston omistaminen ilman hyvää webhotellia voikin johtaa erilaisiin ongelmiin, kuten hitaaseen latausnopeuteen tai kaatumisiin palvelinvian tai sähkökatkon vuoksi.

Sivuston nopeuden lisäksi luotettava webhotelli lisää myös sivujesi turvallisuutta. Webhotelli on halvin ja myös helpoin ratkaisu oman sivuston luomiseen verkossa. Mitä enemmän panostat sivustosi nopeuteen ja tehokkuuteen, sitä parempia ovat myös tulokset.